Dato:
Titel:

SVØMNING - OPEN WATER

Tekst:

Kære elever og forældre på 4. årgang.                                       Maj 2020

Vi er på grund af COVID-19 langt fra normale tilstande i øjeblikket. Svømmeundervisningen for 4. årgang sluttede brat i marts måned, og den kommer desværre ikke tilbage på denne side af sommerferien.

MEN! Ungstevns og SHS-stevns ønsker at afslutte svømmeundervisningen på en ordentlig måde for vores 4. årgang. Derfor tilbyder vi alle 4. klasser en dag med svømning på åbent vand (OW).

Det har længe været et ønske at få eleverne i vores undervisning ud på åbent vand allerede i 4. klasse. Nu har vi muligheden, og den skal udnyttes. ”Alle skal lære at svømme” og ”Respekt for vand” er Trygfondens og Dansk Svømmeunions slogans, og det bliver først rigtigt tydeligt, hvorfor, når man har prøvet svømning i OW – svømning er nemlig et ikke kun en ekstra sportsgren, men en grundlæggende færdighed – et redskabsfag, som skal læres.

Forløbene gennemføres efter nedenstående plan:

svømmeskema

Strøby Turistfart forestår kørslen. NB: Skelbæk kører i egen bus.

Aktivitetsbeskrivelse:

Eleverne ankommer til Garderhytten i Strøby Ladeplads, som er base for hele dagen. Dagen program tilpasses vejrforholdene, og der arbejdes ud fra et grundlæggende program:

• Ankomst, velkomst, dagens program og vejrudsigten.
  • Teori på land med udgangspunkt i ”De fem baderåd.”
  • Omklædning og iklædning af våddragter og selvlysende badehætter.
  • Øvelser fra strand og i vand med afsæt i selv- og livredning.
  • Omklædning og saunatelt.
  • Spisning.
  • Afgang til skole.

Ungstevns og SHS-stevns har stor erfaring med OW, og sikkerheden prioriteres altid højest.

Husk:

• Badetøj – gerne egen våddragt, badesandaler, håndklæde.
  • Praktisk tøj – gerne lidt ekstra varmt tøj til efter arrangementet.
  • Ekstra stor madpakke og rigeligt med drikkelse

Svømmelærerne og Ungstevns glæder sig til at komme i gang!

Kim G, Ungstevns

Inspirationsbilleder fra tidligere arrangementer:

svøm